Huwelijkse voorwaarden en verrekening
15 december 2014
Belangrijkste wijzigingen in de belastingen voor 2015
18 december 2014
Alles zien

Boxhoppen hou de termijnen in de gaten

Voorkom tijdelijke vermogensverschuivingen tussen box 3 en de boxen 1 en 2. Een vermogensbestanddeel dat namelijk in een periode van minder dan drie achtereenvolgende maanden deel uitmaakt van box 1 of 2 - en zowel daarna als daarvoor in box 3 zat - wordt door de fiscus ook als box 3 inkomen gezien. Hierop wordt alleen een uitzondering gemaakt als u aannemelijk kunt maken dat u een zakelijk motief had voor uw handelen.

Dit geldt ook voor mensen die hun spaargeld vlak voor 1 januari van de bank halen en het in januari weer terugstorten. Er zijn inmiddels meer dan 10 belastingplichtigen door de FIOD opgepakt die worden verdacht van belastingfraude. De belastingdienst let dus goed op bij de komende jaarwisseling.