Leuker kunnen ze het echt niet maken ..
24 oktober 2012
Wordt uw eigen bank
31 oktober 2012
Alles zien

Schildersregeling aangepast

Voor het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar geldt het verlaagde btw-tarief van 6%. Het btw-tarief op schilderen en stukadoren is verlaagd om werkgelegenheid te stimuleren en zwart werk tegen te gaan. Om dit verlaagde tarief toe te mogen passen, moest tot voor kort worden bewezen dat de woning daadwerkelijk ouder is dan 2 jaar door middel van een zogeheten ouderdomsverklaring, die door de opdrachtgever moest worden ondertekend en door de schilder of stukadoor moest worden bewaard.

De Belastingdienst baseert zich voortaan op gegevens uit de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Indien een schilder of stukadoor twijfelt aan de ouderdom van de woning, kan hij desgewenst alsnog een verklaring laten ondertekenen.